Малий бізнес отримає до 500 млн грн пільгових кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Малий бізнес отримає до 500 млн грн пільгових кредитів

Казна та Політика
285
Держкомпідприємництва і Мінпраці домовилися про перелік спільних кроків, які дозволять запустити механізм пільгового кредитування малих підприємців на суму 500 млн гривень, повідомляє прес-служба Міністерства праці та соціальної політики.
За словами Михайла Бродського, Держкомітет підготував пропозицію закласти до бюджету 2011 року 50 млн. гривень на підтримку програми кредитування малого бізнесу через механізм компенсації відсоткових ставок із кредитів.
"Банки спільно з нами розглядатимуть бізнес-плани для проектного кредитування цих підприємств і виділятимуть ресурс, а ми, якщо запропонуємо на 10% зниження відсоткової ставки за рахунок цих 50 мільйонів, досягнемо кумулятивного ефекту і забезпечимо надання банківською системою кредитів малому бізнесу на суму в 10 разів більше - до півмільярда гривень ", - повідомив Михайло Бродський.
Міністр праці пообіцяв усіляку підтримку ініціативі Держкомпідприємництва з боку як Міністерства праці, так і державних центрів зайнятості, які сьогодні безпосередньо займаються наданням допомоги незайнятим громадянам, які хочуть почати свою справу.
"Це буде наша консолідована позиція, - аби якомога більше грошей прямувало на стимулювання розвитку підприємництва, тоді менше доведеться витрачати державі на соціальні виплати безробітним громадянам", - сказав міністр праці Василь Надрага.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас