Російський уряд затвердив збір за прослуховування музики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський уряд затвердив збір за прослуховування музики

Казна та Політика
602
Уряд Росії затвердив положення "Про винагороду за вільне відтворення фонограм і аудіовізуальних творів в особистих цілях", повідомляє "Інтерфакс". Згідно із документом, держава стягуватиме один відсоток на користь авторів, виконавців музики і кіно з виробників та імпортерів різної мультимедійної техніки.
Перелік цих пристроїв досить широкий: до списку потрапило не лише устаткування для копіювання і відтворення (плеєри, DVD-диски, флешки та інше), але також і техніка, яка зазвичай не використовується для створення копій (наприклад, стаціонарні і мобільні телефони, а також цифрові камери).
Список пристроїв здався дуже широким Асоціації торговельних компаній і товаровиробників електропобутової і комп'ютерної техніки (РАТЕК), проте в цілому організація поставилась до документу позитивно. Зокрема, в РАТЕК зазначили, що авторський збір у розмірі одного відсотка від реалізації або митної вартості товару можна назвати прийнятним.
Виробники та імпортери техніки повинні будуть виплачувати винагороду на користь авторів, виконавців і виробникам (авторам - 40 відсотків, а виконавцям і виробникам - по 30 відсотків) після укладення контракту з акредитованою організацією. Виплати повинні будуть здійснюватись не рідше одного разу на рік.
Яка організація керуватиме отриманими від виробників та імпортерів техніки коштами, поки не повідомляється. За непідтвердженими доки даними, ця функція може бути покладена на Російський союз правовласників, заснований кінорежисером Микитою Міхалковим (саме ця організація виступала з ініціативою стягувати плату з виробників та імпортерів пристроїв для відтворення творів в особистих цілях).
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас