Азаров: Україна продовжує переконувати Росію у необхідності перегляду газових контрактів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Україна продовжує переконувати Росію у необхідності перегляду газових контрактів

Енергетика
145
Україна продовжує переконувати Росію в необхідності перегляду умов чинних газових контрактів. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.
"Моя позиція полягає в тому, що не може довго працювати угода, яку одна із сторін вважає невигідною. Я думаю, що ми все-таки з Росією порозуміємося і домовимося", - сказав прем'єр-міністр.
При цьому він підкреслив, що домогтись перегляду умов угоди досить складно, оскільки вони надзвичайно вигідні російській стороні. "Росіяни тримаються міцно за неї (угоду, - ред.) двома руками, - сказав М.Азаров.
Як повідомлялося, 25 серпня ц.р. прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна наполягає на перегляді газових контрактів із Росією і має намір переконати російську сторону в необхідності це зробити. Глава уряду зазначив, що в першу чергу в контрактах необхідно переглянути формулу формування ціни на газ, що купується Україною в Росії.
В свою чергу, глава російського уряду Володимир Путін вважає, що Україна отримала достатню знижку на газ після підписання харківської угоди.
В інтерв'ю російській газеті "Комсомольська правда" від 31 серпня ц.р. він сказав: "Ми продаємо газ Україні за європейською ціною. А зараз ще зробили знижку - від європейської формули скинули 100 дол. Ну куди ще? І так досить".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас