Кабмін вирішив ввести електронну соціальну карту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін вирішив ввести електронну соціальну карту

564
Кабінет Міністрів вирішив створити єдину інформаційно-аналітичну систему обліку і управління коштами соціальної сфери і запровадити електронну соціальну карту. Про це говориться у постанові Кабміну №947 від 11 жовтня.
Кабмін затвердив Міністерство фінансів головним виконавцем і координатором роботи із запровадження електронної соціальної карти.
Міністру фінансів Федору Ярошенку доручено створити і очолити міжвідомчу комісію з питань впровадження карти, включивши в її склад представників зацікавлених органів, представників профспілок, працедавців та експертів.
Уряд поставив перед комісією завдання вивчити міжнародний досвід запровадження електронної соціальної карти із застосуванням технологій різних платіжних систем і провести аналіз передумов для створення єдиної інформаційно-аналітичної системи обліку і управління коштами соціальної сфери і запровадження електронної соціальної карти на всій території України.
Передбачається, що в 2010-2011 році електронна соціальна карта буде запроваджена як експеримент в Києві, Харківській і Чернівецькій областях.
Київській міській, Харківській і Чернівецькій обласним державним адміністраціям доручено підготувати розрахунки витрат на проведення експерименту і в місячний термін подати їх Мінфіну, який у свою чергу повинен передбачити в проекті державного бюджету на 2011 рік і наступні роки кошти для впровадження електронної соціальної карти.
Уряд також доручив держадміністраціям щокварталу подавати Мінфіну звіт про проведення експерименту.
Як повідомлялося, 18 травня російський Сбербанк запропонував Кабінету Міністрів реалізувати в Україні спільно з Державним підприємством поштового зв'язку "Укрпошта" проект випуску соціальних карт для українських громадян.
Після цього Президент Віктор Янукович доручив Міністерству економіки і Державному банку Ощадному розглянути можливість випуску соціальних карт.
Соціальня карта є багатофункціональною іменною пластиковою картою, яка видається громадянинові, що є одержувачем соціальної допомоги.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас