Societe Generale: Країни, що розвиваються, програли світову війну валют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Societe Generale: Країни, що розвиваються, програли світову війну валют

1186
Країни з економікою (emerging markets), що розвивається, вже програли світову валютну війну, і зусилля Бразилії та інших держав з цієї групи запобігти зміцненню курсів своєї нацвалюти принесуть украй обмежені результати. Так вважають аналітики другого за розмірами банку Франції Societe Generale SA.
"Вони програли війну ще до її початку. Гроші потрібно кудись вкладати, а прибутковість зараз зосереджена на ринках, що розвиваються. Цей процес не можна зупинити, якщо одночасно не покласти край масштабному ослабленню долара", - цитує "Фінмаркет" аналітика emerging markets в лондонському офісі Societe Generale Гаель Бланшар.
Близькі до нульового рівня відсоткові ставки в розвинених країнах сприяли зростанню популярності операцій carry trade: інвестори брали кредити в країнах із низькою відсотковою ставкою і купували активи з вищою прибутковістю, за рахунок цього спреду вони фіксували прибуток. Долар США і японська єна - найпопулярніші кошти фінансування операцій carry trade, оскільки ставки ЦБ Японії і США є найнижчими серед розвинених країн світу (діапазон від нуля до 0,1% річних в Японії і 0-0,25% в США).
При цьому країни, що розвиваються, не можуть дозволити собі занижувати відсоткові ставки і утримувати їх на низькому рівні протягом тривалого періоду, оскільки це може призвести до формування "мильних бульбашок" на ринках.
Бразильський реал подорожчав в парі з доларом на 38% з початку 2009 року, південноафриканський ренд - на 36%, що негативно позначилося на експорті обох країн.
Між тим курси долара відносно більшості світових валют зростають у вівторок після того, як міністр фінансів США Тімоті Гайтнер висловив підтримку зміцненню американської нацвалюти, повідомляє Bloomberg.
Курс євро до 15:55 за московським часом склав 1,3864 долара проти 1,3933 долара за підсумками сесії 18 жовтня.
В парі з єною єдина валюта опустилася з 113,25 до 113,15 єни.
Долар коштував до цього часу 81,62 єн у порівнянні з 81,27 на закриття торгів в понеділок.
Напередодні Гайтнер спробував ослабити напругу на валютному ринку, відкинувши звинувачення деяких експертів в тому, що країна навмисно ослабляє долар, аби підтримати економіку. За його словами, США "наполегливо працюватимуть над тим, аби гарантувати довіру до сильного долара".
Доларовий індекс ICE, що враховує котирування американської нацвалюти в парах з валютами шести основних торговельних партнерів США, піднявся у вівторок на 0,6% - до 77,365.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас