Рубіні: Україні варто прискорити проведення реформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рубіні: Україні варто прискорити проведення реформ

331
Економіка України почала процес відновлення, проте для його подальшого посилення необхідно прискорити реалізацію реформ у фінансовій і податковій системі, вважає професор економіки нью-йоркського університету Нуріель Рубіні.
"Економіка в Україні почала відновлюватися, але і тут "дмуть зустрічні вітри", зокрема, сповільнене відновлення в світовій економіці, оскільки країни, що розвиваються, знаходяться під сильним впливом світових ринків. Тому винятковою можливістю підтримати зростання економіки України стане прискорення реформ і, в цілому, проведення відповідної економічної політики, що забезпечує опір світовим ударам", - сказав Н.Рубіні на інвестиційному форумі, організованому групою компаній "Інвестиційний капітал Україна" (ICU), в Києві у вівторок.
За його словами, для цього Україні необхідно знизити дефіцит бюджету і очистити фінансову систему. Експерт також зазначив, що Україна може багато виграти від прямих іноземних інвестицій, проте в цьому напрямі необхідно забезпечити повноцінний захист прав власників капіталу.
Н.Рубіні вважає, що ослаблення валютного курсу дозволить збільшити конкурентоспроможність країни і поліпшити її експортні здібності.
Разом з тим, за його словами, в даний час спостерігається надходження капіталу на ринки, що розвиваються, що сприятиме ревальвації національної валюти цих країн.
Як зазначив експерт, зусилля Бразилії та інших держав цієї групи запобігти зміцненню курсів своєї нацвалюти, з одного боку, і політика ФРС, яка сприяє відтоку капіталів на ринки, що розвиваються, з іншого боку, призвели до конфлікту інтересів у світі. У свою чергу, припускає Н.Рубіні, валютні війни можуть перерости у торговельні.
В той же час, додав він, країни, які найбільш постраждали від кризи, ризикують не припливом, а відпливом капіталу.
Однак, за словами Н.Рубіні, в цілому ситуація поступово стабілізується, у тому числі і в Україні, і експерт припускає, що, можливо, в найближчому часі надходження капіталу до країни збільшиться.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас