Саркозі пообіцяв Росії та Європі єдиний простір через 10-15 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саркозі пообіцяв Росії та Європі єдиний простір через 10-15 років

198
Президент Франції Ніколя Саркозі вважає, що через 10-15 років між Євросоюзом і Російською Федерацією буде створено економічний і безвізовий простір. Про це він сказав на спільній прес-конференції з Президентом РФ Дмитром Медведєвим і Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель в Довілі. "Моя особиста точка зору - через 10-15 років буде спільний економічний простір між Євросоюзом і Росією з відміною візового режиму і спільною концепцією безпеки", - заявив Н.Саркозі. За його словами, питання про візи дуже важливе для Росії, і йому було приділено увагу на переговорах.
"Німеччина і Франція розглядають Росію як країну-друга, тому нам необхідно зближувати наші позиції. Ми домовилися, що у візовому питанні ми просуватимемось крок за кроком", - сказав Н.Саркозі, відзначивши, що рішення цього питання просувається.
А.Меркель також зазначила, що питання про введення безвізового режиму з РФ повинне вирішуватися покроково.
"Німеччина ввела полегшення із короткострокових віз, наступним кроком ми можемо перейти до багатолітніх віз", - сказала А.Меркель. У свою чергу, Д.Медведєв підкреслив, що всі розуміють, що візи потрібно відмінити, але це не можна зробити "волевим шляхом".
"Ми домовились про дві речі відносно наших країн. Ми розуміємо, що це має бути процес. Потрібно оцінити лише рамки цього процесу, і ми розуміємо, що цей процес повинен мати свою "дорожню карту", - сказав Д.Медведєв.
"Наступний раунд консультацій повинен проходить вже, природно, за участю всіх сторін. Я вважаю, що це було б розумно зробити під час роботи з Єврокомісією в рамках відвідин Брюсселю. Ну і, звичайно, на інших майданчиках ми цю роботу з іншими державами теж продовжимо", - додав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас