Уряд Японії знизив прогноз зростання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Японії знизив прогноз зростання економіки

126
Уряд Японії переглянув прогноз зростання економіки у бік зниження. Про це говориться у черговій щомісячній доповіді кабінету міністрів про стан в економіці.
"Економічне зростання в країні припинилося", - наголошується в документі. В економіці почалась м'яка фаза дефляції. У попередньому огляді говорилося про майбутнє зростання, проте надійшли прогнози про нівеляцію позитивних процесів на тлі можливого зміцнення єни, яка досягла 15-річного максимуму проти американського долара, що негативно впливає на японських експортерів і знижує прибутки підприємств. Обсяги національного експорту почали знижуватися. Скорочується і промислове виробництво. Зменшення показника зафіксоване в червні-липні, у вересня-жовтня, на думку аналітиків, ситуація посилитися.
Крім того, уповільнення зростання економіки спостерігається також у сусідньому Китаї, що також створює негатив для японських експортерів.
В результаті, прогнозує уряд, може початися і зниження темпів зростання ВВП країни. Надії на зміну ситуації офіційний Токіо пов'язує із прийнятими на початку жовтня антикризових заходів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас