Німеччина купила список клієнтів одного швейцарського банку за 1,4 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина купила список клієнтів одного швейцарського банку за 1,4 млн євро

438
Швейцарські банки, як і раніше, залишаються під загрозою: банківської таємниці їх погрожують позбавити співробітники, які нелегально надають відомості про іноземних клієнтів банків їх рідним державам, в яких клієнти зобов'язані платити податки. Вже не вперше ці отримані з порушенням закону дані опиняються у Німеччині.
Як пише Nasha Gazeta.ch, за даними німецьких ЗМІ, фінансове управління Мюнстера в землі Північний Рейн-Вестфалія заплатило €1,4 млн за компакт-диск, що містить дані про клієнтів банку Julius Baer, які, імовірно, приховували у Швейцарії свої кошти від податкового відомства Німеччини. Скільки осіб увійшло до списку- невідомо.
Видання зазначає, що цей випадок продажу клієнтських списків відрізняється від попередніх, тим, що "злодій" не залишив собі отримані кошти, а переклав їх на рахунок гуманітарної організації. Її співробітники при виявленні на своєму рахунку такої величезної суми були неймовірно здивовані. Вирішивши, що йдеться про помилку, організація отразу переказала кошти назад. Після цього випадок набув розголосу.
З 1 жовтня поточного року в Швейцарії діє нове правило про надання правової допомоги державам під час податкових розслідувань. Згідно із законом, Конфедерація негайно відхиляє всі запити, що спираються на вкрадені дані клієнтів і і що передбачають будь-які інші порушення швейцарського законодавства.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас