Рада хоче, щоб газ постачали тільки тим, у кого є лічильники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада хоче, щоб газ постачали тільки тим, у кого є лічильники

Енергетика
663
Верховна Рада має намір ввести обов'язковий комерційний облік природного газу для всіх категорій споживачів з 2018 року. За прийняття в першому читанні законопроекту №7024 "Про забезпечення комерційного обліку газу" проголосувало 237 депутатів за необхідних 226. Законопроект передбачає, що газ може постачатись споживачам лише за наявності приладів комерційного обліку.
Зокрема, для населення, яке проживає у квартирах і приватних будинках, в яких газ використовується комплексно і для опалювання, обов'язковий комерційний облік вводиться з 1 жовтня 2011 року; для підігрівання води і приготування їжі - з 1 січня 2016 року; лише для приготування їжі - з 1 січня 2018 року.
Для інших споживачів облік вводиться з 1 січня 2011 року.
За проектом закону, введення в експлуатацію побудованих і реконструйованих після прийняття його в цілому багатоквартирних житлових будинків і об'єктів виробничого і невиробничого призначення (промисловість, бюджетна сфера, сфера соціально-побутового і культурного призначення) виробляється за наявності лічильників газу.
У випадку ухвалення законопроекту в цілому виконавцями робіт зі встановлення засобів обліку вжитку газу будуть визначені суб'єкти господарювання, які здійснюють постачання газу за регульованим тарифом і його розподіл на відповідній території, а також госпсуб'єкти, які отримали відповідні дозволи і ліцензії для виконання робіт зі встановлення засобів обліку вжитку газу.
У випадку відмови споживачів, у тому числі населення, від встановлення лічильників газу постачання газу припинятимуться з дат, вказаних вище.
Відмова фізичних осіб-підприємців, які користуються послугами з газопостачання для здійснення підприємницької діяльності, і юридичних осіб від встановлення до 1 січня 2011 року лічильників газу будуть для постачальників підставою для розірвання в судовому порядку договору на постачання і розподіл газу.
Як відомо, за даними НКРЕ, за станом на 1 березня в Україні з 13,293 млн. споживачів (населення) лічильниками газу оснащено 8,009 млн., або близько 60% газифікованого житла.
5,284 млн. абонентів платять за газ за нормативами вжитку незалежно від реальних обсягів його використання.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас