Банки США спростовують чутки про некоректність своїх дій на іпотечному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки США спростовують чутки про некоректність своїх дій на іпотечному ринку

Нерухомість
204
Американські банки, які оголосили раніше тимчасовий мораторій на проведення конфіскацій нерухомості у неплатників з іпотечних кредитів у зв'язку з початим розслідуванням цієї практики, в понеділок повідомили про відновлення процесу позбавлень права викупу із застав на житло, пише газета The Wall Street Journal.
Комісія із цінних паперів і бірж США (SEC) почала вивчення практики проведення конфіскації нерухомості у неплатників з іпотечних кредитів. Раніше стало відомо, що у багатьох випадках через величезну кількість справ документи для проведення конфіскацій підписувалися сотнями без проведення належного аналізу і без перевірки первинних документів.
Bank of America Corp., найбільший банк США, відновив розгляд документів із 100 тис. випадків, зазначивши, що не знайшов істотних проблем у власній практиці конфіскації будинків. Банк ввів 8 жовтня мораторій на продаж конфіскованих будинків по всій країні. У кредитній організації відзначили, що почали готувати нові офіційні документи із випадків незавершеного позбавлення прав викупу із застав на житло в 23 штатах, де потрібне рішення суду. Ці документи будуть подані до суду в наступний понеділок, і продажі конфіскованих будинків почнуться в листопаді, відзначили в банку.
Іпотечне компанія GMAC Mortgage також оголосила про продовження роботи в цій сфері.
Головний фінансовий директор Citigroup Джон Герспач заявив, що банк не знайшов причин для того, щоб переривати процес позбавлень прав викупу житлової нерухомості із застав, назвавши внутрішні процедури банку якісними.
Тим не менше, банкам, ймовірно, буде важко повернутися до традиційного ведення бізнесу, пише газета.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас