Спогади про аварію "Титаніка" продали за 20 тис. фунтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спогади про аварію "Титаніка" продали за 20 тис. фунтів

71
Мемуари Лори Франкателлі, яка вижила при краху лайнера "Титанік", пішли з молотка за 20 тисяч фунтів стерлінгів (більше 31 тисячі доларів), повідомляє ВВС News.
Її власноручно записані спогади придбав на торгах аукціонного будинку Henry Aldridge & Son неназваний колекціонер зі Східної Європи.
Записи Франкателлі, яка відправилася в подорож через Атлантичний океан з баронетом Космо Даффом-Гордоном на посаді його секретарки, в деталях описують їх порятунок із корабля.
Так, за її словами, вона і дружина баронета були єдиними жінками в їх рятувальному човні. Відпливши від "Титаніка" на "значну" відстань, вони почули "страшний гуркіт", коли той пішов на дно. "Всі кричали і плакали. Я не знаю, як довго це тривало... Ми не говорили один з одним. Все було в пітьмі", - записала Франкателлі.
Вона зізналась, що ніхто з пасажирів, які знаходилися в шлюпці, і членів команди не хотіли повертатися до місця краху, аби підібрати тих, хто вижив.
Пасажирський лайнер "Титанік" затонув в ніч на 15 квітня 1912 року в Атлантичному океані, зіткнувшись із айсбергом. У корабельній аварії загинули більше півтори тисячі людей.
Повідомляється, що продані на аукціоні спогади були використані при роботі офіційною комісією з розслідування інциденту.
Лора Франкателлі померла в 1967 році, після чого її сім'я продала записи приватним колекціонерам.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас