Гайтнер: Держави не повинні знецінювати валюту для підтримки економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гайтнер: Держави не повинні знецінювати валюту для підтримки економіки

Казна та Політика
351
Міністр фінансів США Тімоті Гайтнер спробував ослабити напругу на валютному ринку, відкинувши звинувачення деяких експертів у тому, що країна навмисно ослабляє долар, щоб підтримати економіку, пише газета Financial Times.
"Дуже важливо, щоб люди розуміли, що ні США, ні будь-яка інша країна світу не зможе прокласти собі шлях до процвітання і конкурентоспроможності, знецінивши свою валюту, - заявив він, виступаючи в Каліфорнії. - Ця стратегія не є реальною і життєздатною, і ми не дотримуватимемося її".
За його словами, США "наполегливо працюватимуть над тим, щоб гарантувати довіру до сильного долара".
Гайтнер також в черговий раз заявив, що валютна політика Китаю несправедлива по відношенню до торгівельних партнерів країни.
Курс долара США зріс на коментарях Гайтнера, склавши на закриття ринку в понеділок $1,3933. У вівторок американська валюта продовжує дорожчати і торгується відносно євро на рівні $1,3908. Курс долара досяг 15 жовтня $1,4159 - мінімуму з 26 січня.
Гайтнер на цьому тижні відвідає Сеул для обговорення з міністрами фінансів і главами Центробанків країн G20, зокрема, питань валютної політики і стимулюючих заходів.
Важливим питанням для "групи двадцяти" є посилення Бразилією обмежень на приплив капіталу в країну. Міністр фінансів країни Гуїдо Монтега в понеділок оголосив про чергове збільшення податку на покупку іноземними інвесторами держоблігацій країни в місцевій валюті. Податок, який 4 жовтня був підвищений до 4% з 2%, в понеділок був збільшений до 6%.
Тим часом Монтега заявив, що ні він, ні глава Бразильського ЦБ Енріке Мейреллес не будуть присутні на зустрічі міністрів фінансів і президентів Центробанків у Сеулі.
Саміт G20 за участю глав держав "двадцятки" пройде в Сеулі 11-12 листопада 2010 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас