UBS: Ралі на сировинних ринках триватиме, якщо ФРС почне новий раунд кількісного стимулювання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

UBS: Ралі на сировинних ринках триватиме, якщо ФРС почне новий раунд кількісного стимулювання

Казна та Політика
240
Ралі на сировинних ринках продовжиться, якщо Федеральна резервна система (ФРС) США відновить кількісне стимулювання, вважають аналітики UBS, повідомляє агентство Bloomberg.
На думку експертів, початок нового раунду викупу облігацій американським центробанком "змінить правила гри" на ринках міді, залізняку і золота.
"Останні заяви представників ФРС дозволяють з певністю чекати початку другого раунду кількісного стимулювання, - йдеться в повідомленні UBS. - Це змінить правила гри на сировинних ринках".
Вживання додаткових стимулюючих заходів для підтримки економіки США збільшить приплив капіталу в emerging markets, що підсилить зростання економік цих країн, значною мірою підтримуваних сировинним сектором, наголошується в повідомленні експертів UBS.
"При цьому розвинені країни продовжують боротися з проблемами, які створюють високі ціни на сировину", - відзначають аналітики.
Серед сировинних товарів фаворитами UBS є паладій, енергетичне вугілля і цинк, серед акцій - папери ВНР Billiton, Rio Tinto, PT Adaro Energy і Teck Resources.
Найменше будуть купувати, на думку експертів, нікель і алюміній, враховуючи значні запаси цих металів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас