Франція і Німеччина запропонують ЄС вводити санкції за надмірний дефіцит бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція і Німеччина запропонують ЄС вводити санкції за надмірний дефіцит бюджету

Казна та Політика
230
Франція і Німеччина пропонують Євросоюзу підсилити санкції стосовно тих країн ЄС, які не вживають заходів для боротьби з дефіцитом бюджету, і мають намір виступати за внесення відповідних змін до Лісабонського договору до 2013 року, заявив у понеділок президент Франції Ніколя Саркозі.
Він провів переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель в Довілі, куди лідери Франції і Німеччини приїхали на тристоронню робочу зустріч з президентом РФ Дмитром Медвєдєвим.
Французький президент заявив, що Париж і Берлін пропонують вводити санкції проти країн з "надлишковим бюджетним дефіцитом, які протягом шести місяців не зробили необхідні для його скорочення заходи".
Європейська рада, відповідно, повинна мати можливість "приймати кваліфікованою більшістю превентивні санкції проти держави, яка не скорочує дефіцит належним чином".
Франція і Німеччина мають намір виступити за перегляд Лісабонського договору. Як сказано в спільній заяві двох лідерів, зміни повинні встановити "постійний і міцний" антикризовий механізм і дозволити позбавляти права голосу ті держави, які грубо порушуватимуть засадничі принципи єврозони.
"Необхідні зміни мають бути прийняті і ратифіковані країнами-членами відповідно до їх конституційних норм до 2013 року", - йдеться в тексті спільної заяви.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас