Експерти: Україна не зможе видобувати нафту і газ у Венесуелі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Україна не зможе видобувати нафту і газ у Венесуелі

Енергетика
787
Україна не має в своєму розпорядженні достатніх фінансових коштів для видобутку нафти і газу у Венесуелі, вважають опитані агентством "Інтерфакс-Україна" експерти.
"Щоб реалізувати такі масштабні проекти, потрібні гроші. НАК "Нафтогаз Україні" і ВАТ "Укрнафта" не мають потрібного фінансового ресурсу", - вважає директор енергетичних програм центру "Номос" Михайло Гончар.
В свою чергу, незалежний експерт з енергетичних питань Олександр Нарбут вважає, що "Нафтогаз Україні", ДК "Укргазвідобування" і "Укрнафта" могли б стати конкурентними гравцями, котрі реалізовують міжнародні проекти, але лише за умови реформування і збільшення фінансування.
"Поки ці заяви (Віктора Януковича про видобуток Україною нафти і газу на території Венесуели - ред.) мало чого варті, і все закінчиться тим, чим закінчуються справи в північній Африці", - підкреслив Гончар.
При цьому Нарбут провів аналогію з проектами із видобутку вуглеводнів ,що реалізовуються Україною на Африканському континенті.
"Навіть проекти в Єгипті і Лівії недофінансовані, із фінансуванням видобутку у Венесуелі у нас буде велика проблема", - сказав він.
Як повідомлялося, під час візиту до України президента Венесуели Уго Чавеса і за підсумками його зустрічі з українським президентом Віктором Януковічем в понеділок досягнута домовленість про реалізацію проектів із видобутку нафти і газу на території Венесуели.
За словам президента України, це питання буде одним із пріоритетних у двосторонніх відносинах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас