Росіян, які визнали себе шпигунами, нагородили — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіян, які визнали себе шпигунами, нагородили

161
Президент Росії Дмитро Медведєв нагородив співробітників Служби зовнішньої розвідки, зокрема які працювали в США і повернулись до країни цього літа, вищими державними винагородами. Як повідомляє Інтерфакс із посиланням на прес-секретаря глави Кремля Наталю Тімакову, церемонія, в якій взяли участь десять фігурантів недавнього шпигунського скандалу, пройшла сьогодні.
Reuters зазначає, що по російських телеканалах не показали ні трансляції церемонії, ні навіть фотографій із події.
Нагадаємо, шпигунський скандал між США і РФ вибухнув влітку цього року. 28 червня Мін'юст США оголосив про затримання десяти осіб за підозрою у шпигунстві на користь Росії. Ще одного підозрюваного затримали 29 червня в аеропорту міста Ларнака на Кіпрі, проте йому вдалося втекти від правоохоронних органів.
8 липня всі затримані (Ганна Чапман, Михайло Семенко, Майкл Зоттолі (Михайло Куцик), Патрісія Міллз (Наталія Переверзева), Віки Пелаєс, Хуан Ласаро (Михайло Васенков), Річард і Синтія Мерфі (Володимир і Лідія Гурієви), Дональд Хітфілд (Андрій Безруков) і Трейси Фоулі (Олена Вавілова) частково визнали провину, після чого суддя зняла з них звинувачення у відмиванні грошей, засудила до термінів, які вони вже відбули в ув'язненні, і розпорядилася негайно їх депортувати. У обмін Росія вислала чотирьох осіб, раніше засуджених за шпигунство.
9 липня у Відні пройшов обмін десятьох осіб, затриманих в США, на четверо росіян, помилуваних напередодні президентом Дмитром Медведєвим. Того ж дня 13 липня уряд США вислав передбачуваного дванадцятого агента РФ, росіянина Олексія Каретникова, на підставі порушення ним імміграційного законодавства.
Газета The Daily Telegraph повідомляла, що протягом декількох тижнів Служба зовнішньої розвідки Росії перевірятиме всіх 11 осіб, депортованих із США за підозрою у співпраці з іноземними агентами, з'ясовувавши, чи не є хтось із них подвійним агентом.
Між тим, 24 липня прем'єр-міністр Росії Володимир Путін розповів, що зустрівся з фігурантами шпигунського скандалу і навіть заспівав з ними декілька патріотичних пісень під живу музику.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас