Дружба Януковича із Чавесом не сподобається Європі та Америці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дружба Януковича із Чавесом не сподобається Європі та Америці

162
Колишній міністр закордонних справ, лідер Народного Руху України Борис Тарасюк вважає сумнівними політичні та економічні основи активізації українсько-венесуельських відносин, що може призвести до погіршення відносин України із США та Європейським Союзом. Про це Б.Тарасюк заявив, коментуючи результати візиту Президента Венесуели Уго Чавеса до України.
Він зазначив, що У.Чавес є лідером, з яким не спілкується весь демократичний світ.
"Нинішня українська влада демонструє у зовнішній політиці свої вільні погляди, тоді як усередині країни обслуговує інтереси великого капіталу, великого бізнесу, що є несумісним", - сказав Б.Тарасюк. На його думку, "очевидною мотивацією таких контактів є бажання Кремля".
"І не випадково, що Чавес заявив про те, що він запрошує Україну до видобутку нафти і газу у родовищах у Венесуелі, як це робить Росія", - зазначив екс-міністр закордонних справ.
Водночас Б.Тарасюк заявив, що у нього особисто "викликає сумнів економічна основа видобутку нафти і газу у Венесуелі". "І в разі транспортування нафти до України - буде велика ціна.", - констатував він.
У зв'язку з цим Б.Тарасюк заявив про більшу економічну доцільність для України купувати енергоносії в інших країнах.
А відносно видобутку нафти і газу, зазначив він, то для України це вигідно робити, наприклад, в Лівії і Єгипті, уряди яких також запрошують Україну для такої співпраці.
"Очевидно, що тут немає жодної економічної вигоди, а є лише політичний розрахунок. Викликає сумнів доцільність такого політичного розрахунку, тим паче, що він може призвести до погіршення взаємин України з Вашингтоном і Брюсселем", - резюмував Б.Тарасюк.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас