У ЄС розбіжності з приводу санкцій відносно країн-боржників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ЄС розбіжності з приводу санкцій відносно країн-боржників

184
На зустрічі міністрів фінансів країн-членів ЄС Німеччина і Єврокомісія наполягають на посилення штрафів для держав-боржників. Проти цього заходу виступили міністри фінансів Іспанії, Італії і Франції.
Глава іспанського міністерства фінансів Елена Сальгадо висловилася проти запропонованих Єврокомісією розпоряджень зі зниження рівня державного боргу. Франція побоюється, що можливість міністрів використовувати право вето при накладенні штрафних санкцій буде обмежена. На думку французької сторони, у політиків повинні залишатися досить можливостей для прийняття різного роду рішень, зазначає AFP.
В той же час як Німеччина, так і Скандинавські країни підтримують радикальні заходи боротьби із державними заборгованостями. "Нам потрібні санкції, які спрацьовуватимуть автоматично і лише так", - наводить агентство слова міністра фінансів Фінляндії В'юрки Катаїнен. На його думку, головне - це єдині правила для всіх членів ЄС.
Наприкінці вересня комісар ЄС із кредитно-грошової політики Оллі Рен запропонував посилити штрафи для країн з високою державною заборгованістю. Всі ці заходи повинні запобігти повторенню грецької кризи, що викликає за собою кризу єдиної європейської валюти.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас