Тролейбусна ситуація розжарюється — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тролейбусна ситуація розжарюється

Казна та Політика
746
Корпорація "Богдан" в п'ятницю оголосила про укладення контракту на постачання до Криму муніципального транспорту на суму 142 млн грн., не дивлячись на суперечку, що триває, з другим учасником тендеру - Львівським автобусним заводом (ЛАЗ). ЛАЗ заявляє, що оскаржив рішення суду, що дозволяє укласти договір, але в МінЖКХ Криму стверджують, що це не було зроблено вчасно. Якщо буде доведено зворотне, суперечка може розгорітися з новою силою, вважають юристи.
Результати конкурсу на закупівлю 61 тролейбуса у МінЖКГ Криму оголосили 2 вересня: переможцем стала корпорація "Богдан", сума контракту - 142 млн грн. Проте договір з компанією підписаний не був, оскільки результати тендеру оскаржив ЛАЗ. За його зверненням Антимонопольний комітет 8 вересня припинив процедуру закупівлі. Своє рішення за результатами розслідування умов проведення конкурсу комітет обіцяє повідомити сьогодні.
В минулу п'ятницю в корпорації "Богдан" повідомили про підписання контракту з МінЖКГ Криму на постачання до кінця року 61 тролейбуса підприємству "Кримтроллейбус". "13 жовтня на законних підставах ми уклали договір з відомством", - сказав прес-секретар "Богдана" Сергій Красуля. До цих пір перешкодою для укладання договору було рішення Антимонопольного комітету, але 22 вересня МінЖКГ домоглось його відміни в Окружному адмінсуді Сімферополя. Суд також зобов'язав міністерство укласти договір з переможцем тендеру.
Представники ЛАЗу стверджують, що оскаржили рішення суду в передбачені законом терміни - протягом десяти днів. "Повний пакет документів за рішенням суду ми отримали лише 28 вересня. 8 жовтня ми подали апеляцію на обидва рішення Окружного адмінсуду Сімферополя", - повідомив заступник начальника юридичного департаменту заводу Юрій Терновий.
"Строк для оскарження рішення може відраховуватись з моменту отримання відповідачем всіх документів, у випадку якщо він був відсутній на засіданні суду", - говорить партнер юридичної фірми Astapov Lawyers Олег Мальський. У ЛАЗі уточнили, що на засіданнях суду не присутні. Втім, кримська влада стверджує, що термін для подачі апеляції був пропущений, і рішення суду першої інстанції набуло чинності. "Ми діяли в рамках закону, підписуючи договір з переможцем тендеру. У нас немає відомостей про те, що рішення адмінсуду були оскаржені, отже, вони набули чинності, - говорить в.о. міністра ЖКГ Криму Микола Порицький.
Незалежні юристи вважають, що тепер все залежить від дати подачі апеляції. "Якщо ЛАЗ подав апеляцію вчасно, договір між МінЖКГ і 'Богданом' може бути оскаржений", - зазначає партнер юридичної фірми "Ільяшев і партнери" Роман Марченко. Незалежно від цього ЛАЗ також може подати позов з вимогою визнати договір незаконним до госпсуду іншого міста, наприклад Києва. На думку пана Марченка, компанії варто поквапитися: "Якщо Крим почне перераховувати кошти 'Богдану', розірвати договір буде практично неможливо".
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас