Росія і Польща знайшли газовий компроміс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія і Польща знайшли газовий компроміс

Енергетика
407
Росія і Польща погодили текст міжурядової угоди про постачання в республіку природного газу. Про це повідомило в неділю польське міністерство економіки.
"В Москві завершилися переговори представників польського і російського уряду за участю Європейської комісії про постачання природного газу до Польщі. Сторони погодили текст міжурядової угоди, який буде підписаний під час завершення переговорів щодо операторського контракту між компаніями "ЄвРоПолГаз" і "Газ-систем", - йдеться в повідомленні.
Оновлений контракт передбачає збільшення об'ємів постачань російського газу до Польщі на 2 мільярди кубометрів на рік. Незважаючи на раніше досягнуту домовленість про продовження терміну дії угоди до 2037 року і договір на транзит до 2045 року, тимчасові рамки залишаться без змін, тобто постачання "блакитного палива" здійснюватимуться до 2022 року, а транзит - до 2019, як це було передбачено в старому контракті.
Для набрання чинності документа він має бути підписаний на рівні урядів двох країн, а також між "Газпром експорт" і "Польське Гурніцтво Нафтове і Газовніцтво" (PGNiG). Їх спільна компанія "ЄвРоПолГаз", Ямал-Європа, що володіє газопроводом, згідно з вимогами Єврокомісії, повинні передати польській державній компанії "Газ-систем" функції оператора газопроводом.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас