Китай став другим найбільшим ринком електронних книг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай став другим найбільшим ринком електронних книг

302
У Китаї нестримно розвивається галузь електронних книг - зараз країна стала другим найбільшим світовим ринком подібної літератури, поступившись першим місцем США, пише діловий журнал CHINAPRO.
Бурхливий розвиток цієї сфери бізнесу потребує своїх законів. Тому Управління у справах друку і видавництва КНР зайнялося регламентацією порядку і розвитку галузі. Результатом цієї роботи стали недавно опубліковані "Положення про розвиток галузі електронних книг".
Документ покликаний захистити авторські права, а також представити стандарти для виробників книг. Серед них - встановлення загального фонду матеріалу для читання, розвиток книжкових брендів і поліпшення якості послуг з перекладу літератури з паперових носіїв в цифровий формат. Крім того, нові інструкції повинні регулювати доступ на ринок електронних книг шляхом класифікації бізнесу. Для кожного виду бізнес-послуг будуть встановлені свої правові норми.
За даними статистики, в 2009 році в Піднебесній було випущено 3,82 млн екземплярів електронних книг. У першій половині 2010 року китайські читачі отримали вже більше 20% від загальносвітового обсягу подібних книг. Очікується, що за підсумками року цей показник досягне 9,1 млн екземплярів
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас