Греції не знадобляться нові кредити в 2013 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греції не знадобляться нові кредити в 2013 році

Казна та Політика
265
Нові кредити в 2013 р. Греції не знадобляться. Таку думку висловив міністр фінансів країни Георгіос Папаконстантіну в інтерв'ю місцевим ЗМІ, передає Associated Press. "У 2013 р. Греція буде країною з покращеними державними фінансами і сильнішою економікою. Нам знадобляться не нові кредити, а необхідно буде зберегти те, чого ми досягнемо до цього часу", - сказав міністр.
Проте він не відкидає можливості збільшення терміну виплат по кредитах. Міністр фінансів відзначив, що можливість продовження термінів виплати передбачена угодами з Європейським Союзом і Міжнародним валютним фондом. "Якщо таке рішення і буде прийнято, воно буде свідченням довіри і винагородою за наші зусилля", - сказав Папаконстантіну, уточнивши, що говорити про це поки рано.
Нагадаємо, що в травні 2010 р. Греція досягла угод з Євросоюзом і МВФ про надання їй фінансової допомоги на 110 млрд євро у вигляді трирічної програми кредитування за пільговими ставками - значно нижчими від ринкових. Це буквально витягло Грецію з боргової прірви. Натомість Афіни зобов'язалися провести радикальне скорочення бюджетного дефіциту, який за підсумками 2009 р. досяг 13,6% ВВП країни. Грецькі "заходи суворої економії" включають підвищення податків і акцизів, замороження окладів держслужбовців, урізання "тринадцятих" зарплат та ін. Ці заходи викликали запеклий опір з боку населення країни. Зате, судячи з даних грецького уряду, програма "Суворої економії" приносить плоди: у першому півріччі 2010 р. бюджетний дефіцит удалося скоротити на 45% в річному численні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас