Улюбленим брендом росіян виявилася Nokia — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Улюбленим брендом росіян виявилася Nokia

343
Найулюбленішим брендом росіян в 2010 році виявився бренд фінської компанії Nokia. До такого висновку дійшли в компанії Online Market Intelligence і журналі "Маркетинг Менеджмент", опитавши декілька тисяч росіян. Висновки дослідження доступні на сайті рейтингу.
Nokia назвали улюбленим брендом 15 відсотків росіян. На другому місці виявився торішній лідер рейтингу Samsung, а Sony зайняла третє місце. До п'ятірки також потрапили Adidas і Panasonic. У двадцятці найулюбленіших брендів немає жодної вітчизняної марки.
Дослідники оцінювали бренди не лише в загальному рейтингу, але і за декількома десятками категорій. Так, з'ясувалося, що росіянам найбільше подобається пиво "Балтика", прокладки Always, креми Nivea, мережа кав'ярень "Шоколадниця", автомобілі Toyota.
Опитування проводилися за декількома різними схемами, враховувалися відповіді людей у віці від 18 до 55 років, причому лише тих, які оцінюють свій дохід як середній або високий.
Варто відзначити, що Nokia входить до десятки найдорожчих брендів за версією агентства Interbrand. У 2010 році фіни зайняли восьме місце, їх бренд оцінюється в 29,5 мільярда доларів. Для порівняння, в Coca-Cola, яка йде на першому місці, бренд коштує понад 70 мільярдів доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас