Життя на 907 грн.: люди не голяться і їдять макарони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Життя на 907 грн.: люди не голяться і їдять макарони

5093
Пройшла половина експерименту "Як прожити місяць на прожитковий мінімум", організованого Нацфорумом профспілок України. Нагадаємо, п'ятеро українців-добровольців погодилися місяць жити на прожитковий мінімум, який з 1 жовтня становить 907 гривень. Нещодавно з експерименту вибув студент луганчанин Леонід Алпатов, якого скосила ОРВІ, і всю суму, що залишилася, йому довелося б витратити на ліки.
За словами учасниці, сумської журналістки Євгенії Суярко, у неї на півмісяця залишилося приблизно 300-320 гривень: "Я купила кілограм цибулі і на проїзд на роботу витратилася, - розповідає нам Євгенія. - Почуваюся добре. Моя вага не змінилася - 58 кг". У раціоні у Євгенії макарони, картопля, сало: "Ходжу по гостях. Ось днями їла котлети у бабусі з дідусем. У родича був день народження, але я, через експеримент, нічого йому не подарувала". Євгенія упевнена, що в голодуванні брати участь буде не довше тижня: "Грошей не вистачить".
Охоронець з Вишгородв Іван Місяць теж не впевнений в тому, що протягне до кінця. У нього залишилося 350 гривень: "Так хочеться солодкого! - викрикує він. - А я навіть цукор не купую - дорого. В основному картопля, макарони, інколи яйця. Найбільше мрію про бутерброд з беконом, сиром і зверху ще з сосисочкою... До речі, те, що я голюся лише 4 рази на місяць - моє щастя! Взагалі, жити на такі гроші нереально".
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас