КНР: Обмінний курс юаня не може ставати "громовідводом" для внутрішніх проблем США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНР: Обмінний курс юаня не може ставати "громовідводом" для внутрішніх проблем США

388
Прес-представник Міністерства комерції КНР Яо Цзянь заявив, що твердження США про те, що позитивне сальдо Китаю в американо-китайській торгівлі викликане низьким курсом юаня, а також спроби застосувати на цій підставі до китайських товарів дискримінаційні заходи торгівельного протекціонізму, серйозно порушують правила СОТ і є абсурдними і помилковими. За його словами, юань не може стати "цапом відбувайлом" і "громовідводом" для вирішення внутрішніх проблем США.
Яо Цзянь повідомив, що в процесі протистояння міжнародній фінансовій кризі Китай дотримується політики розширення імпорту і не прагне в що б то не було до позитивного торгівельного сальдо, продовжує нарощування обсягів імпорту від важливих торгівельних партнерів.
Дані свідчать про те, що за перші три квартали цього року темп зростання імпорту з Японії, ЄС і США до Китаю склав відповідно 38,4 відс., 33,4 відс. і 33,8 відс. Одночасно з цим продовжується поліпшення ситуації з торгівельним балансом КНР. У вересні позитивне сальдо торгівельного балансу досягло найнижчого рівня за останні 5 місяців. Яо Цзянь вважає, що і згодом тенденція до зниження позитивного торгівельного сальдо КНР не зміниться.
За матеріалами:
Женьмінь Жибао
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас