ЄЦБ продовжить скупку держоблігацій країн-членів ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ продовжить скупку держоблігацій країн-членів ЄС

154
Європейський центральний банк (ЄЦБ) продовжить нинішню політику скупки державних облігацій країн зони євро. Про це повідомив в опублікованій італійською газетою Stampa статті глава ЄЦБ Жан-Клод Тріше.
Своєю заявою він спростував зроблену на минулому тижні членом ради керівників ЄЦБ і главою Бундесбанку Акселем Вебером заяву про те, що ЄЦБ "має намір приступити до згортання програми придбання облігацій держав зони євро". Переважна більшість членів ради керівників ЄЦБ виступають за продовження курсу на придбання до фондів банку держоблігацій країн єврозони ЄС, повідомив Жан-Клод Тріше.
ЄЦБ почав скупку на ринку суверенних облігацій держав зони євро в минулому травні, коли низка країн цього валютно-економічного союзу ЄС зіткнулася з проблемами в розміщенні своїх цінних паперів під прийнятні відсотки. Згідно з наявними даними, ЄЦБ придбав відтоді облігації на суму 63,5 млрд. євро. Банк не розкриває дані щодо країн, але експерти вважають, що в основному банк зараз купує цінні папери Греції, Ірландії і Португалії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас