В Грузії заарештовані двоє ізраїльтян за підозрою в дачі хабара в 7 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Грузії заарештовані двоє ізраїльтян за підозрою в дачі хабара в 7 млн дол.

Кримінал
341
В Грузії заарештовані двоє ізраїльтян за підозрою в дачі хабара в 7 млн дол. високопоставленому чиновникові. Зараз Рон Фачс і Зєєв Френкель знаходяться в СІЗО. Міський суд Тбілісі ухвалив, що вони не можуть бути відпущені під заставу, передає телеканал France24.
Зарештовані ізраїльтяни були затримані 15 жовтня в м. Батумі. У даній справі також розшукується громадянин Греції Іоанніс Кардассопулос.
За даними слідства, заарештовані пропонували хабар у розмірі 7 млн дол. заступникові міністра фінансів Грузії за відкликання апеляції на судове рішення, винесене у справі про спір Р.Фачса і І. Кардассопулоса з грузинськими властями. Хабар заступникові грузинського Мінфіну пропонували під час зустрічей з ним 15 вересня і 14 жовтня 2010 р., які пройшли в Стамбулі.
На початку 1990-х рр. компанія Tramex Р.Фачса і І.Кардассопулоса створила спільне підприємство з грузинською державною нафтовою компанією і через нього придбала права на розвиток нафтопроводу та іншої нафтової інфраструктури. Потім грузинське керівництво, за неофіційною інформацією, анулювало угоди з Tramex і знайшло інших партнерів.
Міжнародний центр з вивчення інвестиційних суперечок в березні 2010 р. ухвалив виплатити компанії Tramex 90 млн дол. в якості компенсації за розірваний контракт. Проте грузинський уряд оскаржив це рішення. Не дати ходу цій скарзі керівники Tramex сподівалися за допомогою хабара.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас