ЄС закликав європейські країни об'єднатися з метою вирішення всіх глобальних світових проблем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС закликав європейські країни об'єднатися з метою вирішення всіх глобальних світових проблем

241
Європейський союз закликав європейські країни до вироблення єдиної загальноєвропейської позиції щодо всіх глобальних світових проблем, аби Європа мала можливість впливати на світову політику і економіку. Про це йшлося під час Третьої конференції з глобальної політики, яка проходть в ці дні в марокканському місті Маракеші.
"Або європейці об'єднаються, або на Європу почнуть покладатися ще менше, ніж ми можемо передбачити", - сказав єврокомісар з питань конкуренції Хоакін Альмунія.
Він також відзначив, що європейські держави з надзвичайно різними поглядами на ті чи інші глобальні проблеми (зокрема, світова фінансова криза, глобальний дисбаланс торгівлі або зміна клімату) становлять значно більше проблем для міжнародного співтовариства, ніж вносять вклад у їх вирішення.
"Ми живемо вже не в 20 столітті і не можемо переносити в нові світові умови стару систему глобального управління. Необхідно сміливо міняти правила управління, економічні, фінансові і особливо політичні інститути", - відзначив міністр закордонних справ і співпраці Іспанії Мігель Анхель Моратінос.
Виступаючи на конференції в Маракеші, генеральний секретар ООН Пан Гі Мун висловився за розвиток добросусідських відносин між прикордонними державами для нормалізації світового політичного клімату і створення сприятливих умов для глобального розвитку.
В роботі Третьої конференції з глобального управління беруть участь представники близько 30 країн світу, а також міжнародних організацій, бізнесмени, експерти і дослідники. На конференції учасники обговорюють актуальні питання світової політики у всіх аспектах, включаючи геополітичний, економічний і екологічний.
Конференція в Маракеші завершиться в неділю увечері.
Перша конференція WPC пройшла в 2008 році в Евіані (Франція). Друга - в 2009 році в Маракеші.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас