ЗМІ: Чиновники ФІФА збиралися за гроші підтримати країну, яка претендує на ЧС-2018 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Чиновники ФІФА збиралися за гроші підтримати країну, яка претендує на ЧС-2018

201
Два чиновники ФІФА погодилися прийняти гроші в обмін на підтримку заявки однієї з країн на проведення чемпіонату світу з футболу 2018 року (ЧС-2018), стверджує британська газета Sunday Times, повідомляє Бі-бі-сі.
Газета має в своєму розпорядженні відеозапис, на якому нігерієць Амос Адаму, - член виконавчого комітету ФІФА - нібито просить 800 тис. доларів на "особистий проект". Подібні побажання повністю суперечать правилам міжнародної футбольної федерації.
Крім того, за твердженням Sunday Times, президент Конфедерації футболу Океанії Рейнальд Темарії хотів отримати 1,5 млн фунтів для футбольної школи в обмін на голосування на користь однієї з країн.
Видання пише, що Р.Темарії також похвалився, що прибічники двох країн, що претендують на проведення ЧС-2018, вже пропонували йому за підтримку 10 і 12 мільйонів доларів.
2 грудня 2010 року виконавчий комітет ФІФА, до якого входять 24 особи, визначить, яка країна прийме чемпіонати світу 2018 і 2022 років.
На проведення ЧС-2018 претендують Росія, Англія, а також спільно Іспанія з Португалією, і Нідерланди з Бельгією. США відкликали заявку на проведення чемпіонату світу в 2018 році і мають намір зосередитися на підготовці до проведення у себе цього турніру в 2022 році, повідомила минулої п'ятниці американська газета "Вашингтон пост" із посиланням на голову Федерації футболу США Суніла Гулаті.
"Вашингтон пост" відзначає, що 24 члени виконавчого комітету ФІФА зустрінуться в Цюріху 28-29 жовтня, щоб обговорити процедуру фінального вибору країн, в яких пройдуть наступні два чемпіонати світу з футболу.
Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін на цьому тижні висловив думку, що Росія має великі шанси провести чемпіонат світу з футболу в 2018 році.
"Я вважаю, що шанси на те, аби Росія отримала право провести чемпіонат світу з футболу, дуже великі, маючи на увазі те, що Росія такі змагання ще не проводила", - сказав В.Путін 14 жовтня, відповідаючи на питання журналістів.
Він відзначив, що з точки зору розвитку світового футболу рішення про проведення ігор в Росії було б правильним.
"Виходячи з цих міркувань, міркувань розвитку самого спорту, звичайно в Росії великі шанси, але у нас серйозні конкуренти - Португалія, Іспанія, Великобританія та інші країни, тому ми робитимемо все для того, щоб дозвіл отримати, але рішення, звичайно, за ФІФА", - заявив глава уряду РФ.
Росія подала заявку на право проведення фінальної стадії чемпіонату світу з футболу в 2018 або 2022 року. На проведення ЧС-2022 також претендують США, Катар, Австралія, Японія і Південна Корея. Один континент не може приймати два чемпіонати світу поспіль.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас