Банк Англії, імовірно, збільшить свій план стимуляції економіки на 100 млрд фунтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії, імовірно, збільшить свій план стимуляції економіки на 100 млрд фунтів

182
Банк Англії збільшить свій надзвичайний план придбання цінних паперів на 100 млрд фунтів (160 млрд дол.), щоб посприяти економіці, в той час коли уряд скорочує видатки, заявили в Центрі досліджень економіки та бізнесу (Centre for Economics and Business Research, Лондон). Про це пишуть у Bloomberg.
Центральний банк також утримуватиме облікову ставку на рекордно низькому рівні 0,5% до, щонайменше, кінця 2012 р., стверджують у цій сьогоднішній заяві Центру досліджень. Банк виконав свій стимуляційний план на 200 млрд. фунтів цього місяця.
У Британії відбувається найбільше після ІІ світової війни скорочення публічних видатків, оскільки уряд заходився коло рекордного дефіциту бюджету. Раніше цього місяця Британська торговельна палата надіслала звернення до центрального банку, переконуючи його поширити свій план стимуляційних заходів, оскільки останні дані засвідчують, що відновлення економіки вповільнюється.
"Ми очікуємо, що влада застосовуватиме монетарні важелі в протилежному напрямку від того, в якому застосовує фіскальні важелі",- зазначено в заяві Центру досліджень.
Прогноз центру щодо економічного зростання на перші три місяці 2011 р. дорівнює 0,1%, що означає, що є 50%-ва ймовірність, що протягом того кварталу ВВП може й зменшитися, згідно повідомлення.
Ernst & Young LLP's Item Club у завтрашній доповіді стверджуватиме, що ВВП в Британії цього року зросте на 1,4%, хоча в липні передбачали зростання лише на 1%. Попередній прогноз щодо зростання ВВП країни 2011 р. на 2,2% лишатиметься незмінним, заявить Item Club.
20 жовтня канцлер скарбниці (міністр фінансів) Сполученого Королівства Джордж Осборн оголосить деталі свого плану скорочення видатків.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас