Глава американського Countrywide Financial виплатить 67,5 млн дол. за позовом про обман інвесторів під час кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава американського Countrywide Financial виплатить 67,5 млн дол. за позовом про обман інвесторів під час кризи

Кримінал
178
Глава американського іпотечного банку Countrywide Financial Анджело Мозіло погодився виплатити штраф у розмірі 67,5 млн дол. за позовом про обман інвесторів під час фінансової кризи. Таким чином, топ-менеджер врегулює звинувачення в шахрайстві, пред'явлені йому Комісією США з цінних паперів і бірж (SEC), передає РБК з посиланням на Associated Press. А.Мозіло звинувачують в тому, що він і ще двоє ключових співробітників навмисно приховували від громадськості проблеми свого банку, які призвели до першого обвалу ринків США.
Нагадаємо, в серпні колись найбільший у США банк, зайнятий у секторі іпотечного кредитування - Countrywide Financial Corp. - в рамках врегулювання кількох групових позовів своїх вкладників погодився виплатити 600 млн дол., що стане найбільшим штрафом від часу іпотечної кризи в США. "Це найбільший штраф за позовом вкладників, приводом для якого стала іпотечна криза", - заявив Джоел Бернштейн, прокурор штату Нью-Йорк.
Раніше звернулися до суду інвестори стверджували, що Countrywide приховував від них той факт, що ризики, пов'язані з іпотечним кредитуванням, почали зростати. Тоді, в період "буму" житлового будівництва в США, банк трохи послабив стандарти для позик, щоб залучити клієнтів.
Вкладники банку заявили також і про свої претензії до посадових осіб в керівництві банку і фінансовим компаніям, які займалися андеррайтингом акціонерного капіталу Countrywide. Серед них, в тому числі, фігурують колишній виконавчий директор кредитної організації Анжелі Мозіло, колишній президент Девід Сембол, колишній фінансовий директор Ерік Сіеракі, а також колишні члени ради директорів. Бухгалтерська компанія KPMG, яка брала участь в управлінні фінансами Countrywide у 2005-2006 рр., Погодилася виплатити за позовом додатково 24 млн дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас