Франція готується продовжити масові страйки проти пенсійної реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція готується продовжити масові страйки проти пенсійної реформи

114
Франція готується до нових масових протестів проти рішення уряду збільшити вік виходу на пенсію, повідомляє британська телерадіокорпорація Бі-бі-сі.
Очікується, що в акціях протесту візьмуть участь тисячі студентів, а профспілки Франції заявили, що збираються провести по всій країні понад 200 маршів протесту.
В загальнонаціональному страйку у Франції, який відбувся 2 жовтня, взяли участь близько 900 тисяч маніфестантів.
Рекордні за масовістю демонстрації пройшли у Франції і минулого вівторка, 12 жовтня, за даними профспілок, тоді на вулиці вийшло близько 3,5 млн осіб.
Франція страйкує, виступаючи проти дуже непопулярного в країні рішення правоцентристського уряду президента Ніколя Саркозі збільшити мінімальний вік виходу на пенсію з 60 років до 62 років, а максимальний вік виходу на пенсію - з 65 років до 67 років.
Попередні загальнонаціональні страйки у Франції призвели до перебоїв транспортного і авіасполучення.
Новою проблемою стала загроза припинення постачань палива у зв'язку з тим, що на минулому тижні страйкарі блокували 11 з 12 НПЗ Франції.
Напередодні поліція Франції почала активні дії з розблокування доступу до паливних сховищ по всій країні, оскільки уряд постановив відкрити надзвичайні запаси палива, аби вирішити проблему дефіциту, що виникла через страйк працівників НПЗ і портів.
Як повідомлялося, стратегічний резерв Франції становить 17 млн тонн нафти, нафтопродуктів і палива, чого може вистачити на 99 днів повномасштабного постачання споживачів.
Тим часом, в паризькому аеропорті "Орлі" пального вистачить на 17 днів роботи, а в аеропорту "Руассі" пальне може завершитися вже до понеділка.
Згідно з опитуваннями громадської думки, 70% французів упевнені, що спорадичні страйки, врешті-решт, виллються в загальнонаціональний рух протесту, як це було в 1995 році, а 50% французів заявили, що підтримають цей рух.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас