Розпочалася акція "Не чекайте милості від Нацбанку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розпочалася акція "Не чекайте милості від Нацбанку"

Валюта
6895
В Дніпропетровську почалася всеукраїнська акція позичальників банків "Не чекайте милості від Нацбанку", повідомляє Радіо Свобода.
Як повідомили в Дніпропетровській обласній громадській організації правового захисту "Громадяни", з сьогоднішнього дня позичальники банків зі всієї України мають намір буквально "завалити" зверненнями і письмовими запитами про правомірність валютних кредитів Кабінет Міністрів і Національний банк України.
За словами учасників акції, позичальники переслідують мету привернути увагу до скрутного становища громадян України, які з 2003 по 2008 рік узяли кредити в іноземній валюті на споживчі цілі, а після зміни курсу валюти не можуть повернути позичене.
Також учасники акції хочуть з'ясувати законність самого надання банківських кредитів в іноземній валюті громадянам України.
"Тепер, після стрибка курсу долара по відношенню до гривні, банки вимагають від нас виплати майже удвічі більших сум, ніж було фактично отримано. Ми закликали не лише "валютних" позичальників, але і всіх громадян України, зацікавлених у встановленні законності, звернутися в Національний банк України, Кабінет Міністрів і інші органи влади з проханням з'ясувати питання. Масові звернення змусять чиновників дати на нього відповідь", - заявив кореспонденту Свободи керівник організації "Громадяни" в Дніпропетровську, адвокат Ілля Бондар.
До масової акції позичальників підштовхнув резонансний випадок в Дніпропетровську: у вівторок один з "валютних" позичальників, проти якого судився банк, помер прямо в суді.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас