Порошенко: Справи проти українських посадових осіб не повинні розглядатися іноземними судами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: Справи проти українських посадових осіб не повинні розглядатися іноземними судами

221
Голова Ради Національного банку України Петро Порошенко переконаний, що справи проти українських посадових осіб не повинні розглядатися іноземними судами. Про це він сказав в ефірі програми "Шустер Live" під час обговорення результатів аудиту щодо діяльності уряду Юлії Тимошенко.
"Я не відкидаю, що розслідування іноземцями призведе до того, що справа розглядатиметься ще раз проти українських посадових осіб в іноземному суді". Він нагадав, що вже був випадок, коли іноземні компанії проводили розслідування стосовно української високої посадової особи - колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка.
"Мені соромно, що українські футбольні матчі судять іноземні арбітри, мені сумно, що українські злочини розслідують не українські правоохоронні органи і українська прокуратура, а хтось інший", - відзначив Порошенко.
Він висловив сумніви щодо компанії, що проводила аудит уряду, відзначивши, що "компанія, яка розслідувала справу Гонгадзе, - це не краща компанія, яка повинна проводити такі речі".
За його словами, викликає стурбованість, що розкрита конфіденційна інформація і "на сьогоднішній день весь цей галас може лише перешкодити притягти винних до відповідальності". "Винних у всіх без винятку урядах, і лише тоді буде 100% упевненість, що в Україні почалася реальна боротьба з корупцією", - додав Порошенко. Він вважає, що всі матеріали мають бути передані в Генеральну прокуратуру для розслідування.
Нагадаємо, що 14 жовтня американська компанія Trout Cacheris озвучила дані аудиту фінансово-економічної діяльності органів влади за період з 2008 року по перший квартал 2010 року. При цьому партнер Trout Cacheris Плато Качеріс прямо звинуватив уряд Тимошенко в крадіжці з державного бюджету.
Transparency International вже заявила, що подібні "аудити" дискредитують боротьбу з корупцією в країні і є "полюванням на відьом".
Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій і в справ захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи (МНС) 12 жовтня подало позов у відділення з цивільних і кримінальних справ Високого суду правосуддя (High Court of Justice, Queen's Bench Division) проти британської компанії Legal Business Consultants Ltd., звинувачуючи її в участі в міжнародній корупційній схемі з закупівлі міністерством зношених машин за завищеними цінами.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас