В глибинах Землі знайдено життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В глибинах Землі знайдено життя

237
Новий вид риб виявлено в південно-східній частині Тихого океану на глибині, яка досі вважалася незаселеною. Як повідомляють біологи з Абердинського університету (Великобританія) і експерти з Японії і Нової Зеландії, невідомі науці морські слимаки були знайдені в районі між Чилі і Перу під час тритижневої експедиції. Дослідники відзначають, що дане відкриття переверне сучасне уявлення про життя на Землі.
За словами вчених, сьому експедицію вони вирішили організувати після того, як в 2008-2009 рр. на глибині 7 км. біля берегів Японії і Нової Зеландії був знайдений різновид морського слимака Liparids. Тепер же цих самих рибок вони зняли біля берегів Чилі і Перу і збираються повторити експеримент, зануривши камери на глибину 9,6 км.
"Те, що ми виявили зараз, - дійсно інший різновид Liparids, не відомий науці", - сказав учасник експедиції доктор Джемісон. Він також згадав про виявленого вугра, відомого як Ophidiids, і ракоподібного стерв'ятника. Тепер дослідникам належить з'ясувати, чи є вони також новим видом чи ні.
Нагадаємо, на початку цього місяця міжнародна група учених озвучила в Лондоні результати десятирічного проекту "Перепис морського життя", під час якого в Світовому океані було знайдено близько 6 тис. раніше не відомих науці форм життя. У науковий реєстр океанологи змогли додати лише 1200 нового вигляду; 5 тис. морських мешканців, знайдених в процесі досліджень, поки що чекають своїх експертів.
Цікаво, що в "перепис" потрапили й істоти, які вважалися давно вимерлими. До таких належить, наприклад, креветка юрського періоду, яку "поховали" ще 50 млн років тому.
А згодом Усесвітній фонд дикої природи опублікував доповідь про результати наукових експедицій, що пройшли торік в Південно-Східній Азії, в районі річки Меконг. Там було відкрито немало дивних, а деколи і страшних істот. Найцікавішими можна вважати рыбу-дракулу (з іклами, як у вампіра), гекона з "напомадженими" губами і семиметрову комахоїдну рослину. І це лише три з 145 нових різновидів, відзначили у фонді.
За матеріалами:
Утро
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас