У Європі стали купувати менше нових автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Європі стали купувати менше нових автомобілів

233
У вересні в Європі шостий раз поспіль зареєстровано зниження продажів нових автомобілів. Як повідомляється в доповіді Асоціації європейських автомобілебудівників ACEA, в 27 країнах Євросоюзу число реєстрацій нових автомобілів скоротилося у вересні в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 9,6 відсотка і склало 1,2 мільйона.
Загалом протягом трьох кварталів 2010 року кількість зареєстрованих нових автомобілів в ЄС знизилася на 4,3 відсотка і склала 10,2 мільйона. Найістотніше інтерес до купівлі нових автомобілів знизився в Іспанії (мінус 27,3 відсотка), в Німеччині (17,8), в Італії (18,9), у Великобританії (8,9) і у Франції (мінус 8,2 відсотка). А в Греції на автомобільному ринку стався справжній крах - попит обвалився на 49,9 відсотка.
В той же час на авторинку Росії відбувається справжній бум, відзначає агентство dpa. У вересні попит на нові легкові автомобілі і легкі вантажівки зріс більш ніж наполовину (плюс 55 відсотків) і досяг 186 тисяч. Зростанню показників сприяла прийнята урядом програма виплати премій за здані в утиль автомобілі. Помітно зросли продажі в Індії - у вересні зростання склало 28 відсотків. На китайському ринку з початку цього року зафіксований плюс 22 відсотки - за цей період було продано понад 8 мільйонів автомобілів.
Незначне підвищення попиту зареєстроване в Японії. Правда, у вересні число зареєстрованих нових автомобілів в цій країні знизилося на 3 відсотки, але всього протягом року попит зріс на одну п'яту і склав 3,5 мільйона автомобілів.
У вересні в США було продано понад 956 нових машин - плюс 28 відсотків. У Бразилії минулого місяця зареєстровано незначний спад (мінус 2 відсотки), та протягом минулих дев'яти місяців зростання склало 7 відсотків, всього було продано близько 2,4 мільйонів автомобілів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас