Fitch попереджає про можливе зниження рейтингу Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch попереджає про можливе зниження рейтингу Китаю

Казна та Політика
843
Кредитний рейтинг Китаю може бути знижений, повідомляє сьогодні Dow Jones із посиланням на аналітиків агентства Fitch Ratings. Причина - високий рівень держборгу і потенційне зниження якості активів у банківському секторі.
Місцеві державні інвестиційні компанії мають великі обсяги боргів, які разом можуть скласти від 32 до 47% ВВП. При цьому в багатьох з компаній існують ризики, що вони не зможуть розплатитися по боргах, говорить Вінсент Хо, помічник директора в Fitch Ratings Asia.
Ще одна проблема - зростання рівня інфляції. На думку головного аналітика агентства Ендрю Колкуона, уряд навмисно погоджується на її зростання, плануючи таким чином наростити зарплати, ціни і споживання. Проте, за словами Хо, Китай усвідомлює, наскільки небезпечним є різкий інфляційний виток.
За прогнозами агентства, економічне зростання Китаю в другому півріччі цього року сповільниться до 8,3% в порівнянні зі зростанням в 11,1%, яке ВВП країни продемонстрував в I кварталі цього року.
Минулої п'ятниці рейтингове агентство Moody’s заохотило Китай за відповідальний підхід до вирішення проблем світової фінансової кризи наміром підвищити рейтинг національних держоблігацій. На даний момент оцінка привабливості державних облігацій знаходиться на рівні "А1". Протягом наступних трьох місяців Moody’s прийме остаточне рішення про те, чи підвищувати рейтинг КНР.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас