В Європі починають сумніватися, що Україна хоче перемогти корупцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Європі починають сумніватися, що Україна хоче перемогти корупцію

Казна та Політика
735
Блокування прийняття пакету антикорупційних законів ставить під питання бажання України боротися з корупцією, заявив у коментарі для "Дзеркала тижня" Драго Кос, голова Групи держав проти корупції (GRECO), яка функціонує при Раді Європи.
Зокрема, на питання про те, з якими країнами можна порівняти Україну в плані ефективності антикорупційного законодавства, Драго Кос заявив: "В даний час, в порівнянні з іншим відомими мені країнами, Україна проявляє найменше зусиль в питаннях боротьби з корупцією".
При цьому, коментуючи факт блокування в Україні набрання чинності пакету антикорупційних законів, Драго Кос сказав: "Це просто ставить під питання наявність бажання України боротися з корупцією. Можливо, можуть бути знайдені кращі рішення (ніж ті, які представлені в пакеті), але в даний час має бути реалізований хоч би цей пакет".
Нагадаємо, що набрання чинності пакету антикорупційних законів, яке має настати з першого січня 2010 року, було перенесене Верховною радою, і зокрема фракцією Партії регіонів, на 1 січня 2011.
Нагадаємо також, що саме GRECO, згідно з Планом дій Україна-ЄС, контролює виконання взятих на себе Україною зобов'язань, зокрема реалізацію Національної програми боротьби з корупцією.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас