Оболонська райрада продала "за безцінь" 8 тис. кв. м площ ТРЦ Dream Town — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оболонська райрада продала "за безцінь" 8 тис. кв. м площ ТРЦ Dream Town

Нерухомість
479
Оболонська районна рада Києва продала 8 тис. кв. м комерційної нерухомості в торгівельно-розважальному центрі Dream Town в Києві по пр. Оболонському, 16 за ціною 4,5 тис. грн. за 1 кв. м, що істотно нижче реальної вартості, повідомила прес-служба депутата Київради Олексія Давиденка.
"Що змусило депутатів Оболонської райради, його голову продати 8 тис. кв. м площ на території величезного торгівельно-розважального комплексу Dream Town за ціною 4,5 тис. грн. за 1 кв. м? Ця вартість занижена мінімум в п'ять разів!" - заявив Давиденко під час обговорення звіту тимчасової контрольної комісії Київради, яка перевіряла діяльність Оболонської райдержадміністрації в частині залучення інвесторів при використанні майна територіальної громади.
За словами Давиденка, ці площі, згідно з інвестдоговором, мали залишитися в користуванні району, зокрема, для розміщення перукарень, майстерень з ремонту одягу та інших об'єктів сфери послуг. "Проте Оболонська райрада продала цю частину приміщення одному інвестору за значно заниженою ціною", - сказав він.
В прес-службі депутата агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що ці 8 тис. кв. м були продані власнику ТРЦ.
"Вартість комерційної нерухомості в центрі району - на Оболонському проспекті біля станції метро "Мінська", де розташований цей торгівельний комплекс - починається від 2,5 тис. доларів за 1 кв.м. Проте Оболонська райрада навіть не проводила конкурс, щоб залучити інвесторів, які б змогли заплатити велику ціну за ці приміщення, а продала все одному інвестору", - додав Давиденко.
Відкриття першої черги (блок "А") ТРЦ Dream Town загальною площею 80 тис. кв. м (орендна - 40 тис. кв. м) і представленою магазинами і розважальною складовою відбулося 22 жовтня 2009 року. Відкриття другої черги ТРЦ (блок "Б") заплановане на четвертий квартал 2010 року - перший квартал 2011 року.
Інвестором будівництва ТРЦ Dream Town в Києві виступає ТОВ "Віта Верітас" (Київ).
Співвласниками ТРЦ виступає Гарі Корогодський і Олександр Меламуд.
ТОВ "Віта-Верітас" працює на ринку комерційної нерухомості і займається проектуванням, будівництвом, експлуатацією і управлінням об'єктами торгівельної і комерційної нерухомості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас