Один політ Януковича на вертольоті з "Межигір’я" на роботу обійдеться в 1000 доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Один політ Януковича на вертольоті з "Межигір’я" на роботу обійдеться в 1000 доларів

Казна та Політика
2791
Коли глава держави Віктор Янукович їде на роботу в столицю зі своєї резиденції в Межигір’ї, на київських вулицях утворюються пробки. Для вирішення цієї досить болючої для киян проблеми президент розглядав можливість свого переїзду в центр Києва. Але не склалося. У інтерв'ю Бі-Бі-Сі Віктор Янукович обмовився, що збирається відмовитись від поїздок на роботу на авто .
За його словами, замість автомобільного він тепер використовуватиме авіаційний транспорт.
"Буквально два тижні тому я озвучив цю ідею, і мені приємно, що президент прислухався, - похвалився екс-заступник мера Євген Червоненко. - Використовувати вертоліт для пересування президента - це найбільш оптимальне рішення, як з точки зору безпеки, так і з точки зору мобільності. Правда, задоволення це - не з дешевих. Один політ обходиться близько 1 тис. доларів. Але воно того варте".
Як пояснив Червоненко, який сам є власником вертольота As 355 Queen Star, сучасні вертольоти оснащені спеціальними системами протирадарного захисту і на висоті 100 метрів захищені від виявлення. Крім того, за його словами, в небі дисципліна жорсткіша, тому і вірогідність аварії набагато менша.
Євген Червоненко упевнений, що для такого міста як Київ вертолітне сполучення просто необхідне - як для президента, так і для рятувальних служб.
А проблем з посадочними майданчиками, на його думку, взагалі не повинно бути: "Зараз в Києві є зареєстровані майданчики. Це і аеродром в Гідропарку, і стаціонарний вертолітний майданчик біля Інституту Амосова. Як варіант, місцем для посадки можуть служити плавучі майданчики або дахи будинків - наприклад, тієї ж адміністрації президента. Але для цього потрібна територія не менше 30х30 метрів і досвідчений екіпаж".
Заборона на польоти над містом, яке діє сьогодні, на думку Червоненка, навряд чи стосуватиметься президента. Адже з дозволом СБУ і мера цю проблему можна легко вирішити.
Віталій Пшеничний, начальник ГУ з надзвичайних ситуацій, підтверджує, що технічно втілити ідею вертолітних польотів над містом і спеціалізованих майданчиків для них цілком реально:
"Технічно зараз все можливо. Зараз наше управління працює над питанням створення майданчиків при медустановах. Але яких-небудь розпоряджень про організацію вертолітних майданчиків для президента поки не надходило.
Регіоналка Олена Бондаренко радить президенту піти ще далі у вирішенні проблеми оптимізації часу: "Наприклад, перейняти досвід Штатів, де президент безпосередньо живе і працює в одному будинку. У нього є свій Овальний кабінет, де він проводить переговори, тим самим економить і свій час, і час тих, хто обслуговує його адміністрацію".
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас