Україна готується скасувати заборону на передачу ГТС "Газпрому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна готується скасувати заборону на передачу ГТС "Газпрому"

Енергетика
612
Українські законодавці готуються зняти заборону на передачу української газотранспортної системи (ГТС) в управління, консорціум або концесію, що дозволить "Газпрому" отримати контроль над республіканською ГТС.
Відповідні поправки до закону про трубопровідний транспорт вже наступного тижня можуть обговорити члени Комітету Верховної ради з питань паливно-енергетичного комплексу. Про це повідомив заступник голови комітету, народний депутат від фракції БЮТ Олександр Гудима.
Таким чином, за словами законотворця, влада планує вилучити з документа заборони, які були там зазначені 3 роки тому з подачі Юлії Тимошенко.
"В цьому законі вказано, що забороняється українську ГТС передавати в управління, консорціум, концесію. Тепер вони (уряд) хочуть викреслити з цього закону цю заборону, що фактично може бути передумовою про включення української ГТС до російського "Газпрому". Поки що невідомо, яким чином вони підуть. Внесення до статутного капіталу нового спільного підприємства, чи просто віддадуть управління ГТС російському "Газпрому" ... це може призвести до фактичної приватизації ГТС ... Таким чином, Україна виконає свої зобов'язання перед Росією, яка отримає контроль над стратегічним об'єктом в Україні", - наводить "РБК-Україна" слова депутата.
"Ці зміни, які підготував Андрій Клюєв на початку свого призначення, робляться на вимогу російського "Газпрому" стосовно затвердження спільного підприємства на базі статутного капіталу "Укртрансгазу" і яких активів, які дасть "Газпром", тобто вони вилучають із закону про трубопровідний транспорт заборону про участь капіталу в управлінні, концесії і консорціумі", - сказав Гудима.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас