Путін: Ні ослаблення, ні зміцнення рубля не очікується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Ні ослаблення, ні зміцнення рубля не очікується

Валюта
193
Російський рубель знаходиться в оптимальному стані, його ослаблення і зміцнення не очікується, заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін журналістам. "Рубель знаходиться в оптимальному стані. Я не чекаю ні ослаблення національної валюти, ні надмірного зміцнення, що було б теж шкідливо", - сказав Путін в четвер, відповідаючи на питання, як прем'єр оцінює перспективи рубля після прийнятого в середу рішення ЦБ РФ про розширення плаваючого валютного коридору курсу рубля до бівалютного кошика. Про це повідомляє РИА Новости.
Перший заступник голови ЦБ Олексій Улюкаєв, оголошуючи про це рішення регулятора, заявив, що розширення валютного коридору до чотирьох рублів - на 50 копійок в обидва боки - є кроком до гнучкішого курсу рубля. Він зазначив при цьому, що не чекає різких рухів на валютному ринку через ці зміни.
Улюкаев також додав, що короткострокова хвиля ослаблення рубля, що спостерігалася в останні декілька тижнів, завершилася.
Він наголосив, що після періоду "невмотивованого ослаблення рубля" може послідувати його короткострокове зміцнення. Проте в середньостроковій перспективі однозначного тренду не існує, заявив він.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас