Магера: Чинний закон про місцеві вибори є найгіршим за весь час проведення таких виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Магера: Чинний закон про місцеві вибори є найгіршим за весь час проведення таких виборів

Казна та Політика
177
Чинний закон про місцеві вибори є найгіршим за весь час проведення таких виборів. Таку думку РБК-Україна висловив заступник голови ЦВК Андрій Магера.
Візьмемо хоча б два чинники, які стосуються формування дільничних і територіальних виборчих комісій. Відносно територіальних - поставлені в нерівні умови як парламентські, так і позапарламентські політичні сили. І навіть парламентські політичні сили поставлені в нерівні умови. Скажімо, Партія регіонів, КПУ і Народна партія мають по три гарантованих представників у ТВК, замість цього 9 партій НУ-НС мають квоту лише на трьох представників в ТВК. По дільничних комісіях ситуація ще гірша: відповідні територіальні комісії дуже суб'єктивно підходять до формування дільничних комісій: більшість у ТВК голосує за тих, кого хоче бачити у складі ДВК....
Магера пояснив, що такий суб'єктивізм обумовлений нормою закону, яка говорить, що до ДВК обираються особи, які мають досвід роботи у виборчих комісіях, проте визначати присутність/відсутність такого досвіду більшість в ТВК може на свій розсуд.
Ми отримали ситуацію, коли поголовно по всій території України склад дільничних комісій є таким, яким його хоче бачити більшість у відповідній ТВК, - зазначив Магера.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас