Ціна золота встановила новий історичний рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна золота встановила новий історичний рекорд

Банківські метали
758
На готівковому ринку дорогоцінних металів у Лондоні ціна spot золота відносно її уранішнього фіксингу (AM Fixing) сьогодні вперше перевищила позначку 1380 дол./унція, встановивши новий історичний рекорд, повідомляє РБК.
Ціна AM Fixing по золоту сьогодні склала 1380,75 дол./унція.
До сьогоднішнього дня історичні цінові максимуми для Лондонського ринку по золоту офіційно складали:
- уранішній фіксинг (AM Fixing) - 1359,50 дол./унція (7 жовтня 2010 р.);
- вечірній фіксинг (PM Fixing) - 1365,50 дол./унція (13 жовтня 2010 р.).
Нагадаємо, 24 вересня ц.р. ціни на золото здолали позначку в 1,3 тис. дол. за унцію.
З початку року золото подорожчало вже на 18%, і аналітики стверджують, що воно може і далі зростати в ціні. Технічний аналітик Reuters Ван Тао на основі технічних індикаторів робить висновок, що вже до кінця року золото може дорости до 1539 дол./унція.
Відзначимо, паралельно із золотом нестримно дорожчає і срібло, яке вже не перший день оновлює 30-річні максимуми. Зростають ціни і на платину, і на паладій.
Основною причиною зростання цін на золото і срібло є ослаблення долара. На американську валюту тиснуть інфляційні чекання - учасники ринку вважають, що Федеральна резервна система (ФРС) США незабаром зробить кроки, які ще більше ослаблять долар.
Додатковою причиною розгону цін на дорогоцінні метали є ситуація в Європі. "Якщо звернути увагу на периферійні європейські країни, можна визначити, що суверенні ризики наростають як для Ірландії, так і для Португалії. Вочевидь, що Європейському центральному банку (ЄЦБ) незабаром доведеться з цим щось зробити", - вважає аналітик Deutsche Bank Деніел Бребнер.
Як відомо, 13 серпня ц.р., аналітики Standard Bank заявляли, що через півроку котирування на золото можуть досягти позначки 1300 дол./унція. Аналітики компанії також говорили про те, що чекають в 2011-2012 рр. сповільнення темпів зростання цін на золото.
Експерти тоді висловили своє занепокоєння щодо вірогідності подальшого скорочення попиту з боку ювелірної промисловості. Так, з 2000 по 2009 рр. частка ювелірних виробів у загальному попиті на золото впала з 80% до 41%. На думку керівництва компанії, довгострокові перспективи ринку невизначені, особливо, якщо центробанки почнуть викачувати надлишкову ліквідність із фінансової системи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас