Експерт: Заперечуючи інфляцію, кабмін посилює паніку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Заперечуючи інфляцію, кабмін посилює паніку

Казна та Політика
635
Заперечуючи інфляцію, Кабінет Міністрів лише посилює панічні настрої населення з приводу цін на продовольчі товари і послуги.
Про це сказав директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин, повідомили ІМК в прес-службі Центру.
На думку експерта, зараз в Україні сталася ланцюгова реакція на подорожчання низки товарів і послуг, який далі перекидається з одного ринку на іншій. "Так, скажімо, подорожчання гречки, яке відбулося в серпні, підстебнуло зростання цін на овочі, цукор та ін. Негативні чекання - дуже вагомий чинник того, що будь-які незгоди сприймаються населенням як керівництво до дії", - розповів економіст.
Експерт відзначив, що, на жаль, уряд в Україні, і нинішній, і попередній, нічого не робить для реального запобігання і реагування на такі процеси в державі. "На жаль, це характерно для українського уряду як такого, незалежно від його кольору. Не проводиться систематизований аналіз ринків, їх аналітичні прогнозування.
Дуже часто замість того, щоб реагувати і попереджати, коли щось трапляється - наші прем'єри удаються до засобів заспокоєння. Зате населення бачить зовсім іншу, реальну картину. Це навпаки збільшує панічні настрої, лише роздуває їх, і це цілком справедливо. При цьому уряд упроваджує дії, які знову-таки суперечать дійсності", - відзначив Юрчишин.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас