Недостача прісної води стане серйозною проблемою людства в майбутньому десятилітті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Недостача прісної води стане серйозною проблемою людства в майбутньому десятилітті

220
Недостача прісної води стане найбільш гострою проблемою людства в майбутньому десятилітті. З такими висновками виступив напередодні на міжнародній конференції "Глобальний клімат та альтернативні джерела енергії" головний науковий радник британського уряду Джон Беддінгтон.
Він заявив, що швидке зростання населення планети - на 2,5 млрд чоловік до 2050 р, яке супроводжується кліматичними змінами та розширенням міських мегаполісів, неминуче породить серйозні проблеми недостачі прісної води, передає ІТАР-ТАРС.
"Я вважаю, що доступність води буде проблемою номер один з тих, які прийдеться вирішувати міжнародному співтовариству, - сказав Беддінгтон. - Сільське господарство щільно пов'язане із цією проблемою, але недостача води буде домінувати в майбутні 10 років". Зростання населення, урбанізація та кліматичні зміни - всі ці фактори створять величезні проблеми для людства, вважає науковий радник уряду.
В зв'язку з цим, як відзначив Беддінгтон, дослідження в галузі кліматичних змін повинні бути пріоритетними для усього світу, оскільки вони можуть докорінно змінити життя людей або призвести до викиду в атмосферу великого обсягу "парникових газів".
"Нам необхідно дуже уважно відслідковувати всі ці явища й вирішувати проблеми завчасно,- заявив головний науковий радник британського уряду. - А для цього потрібно більше зусиль із боку міжнародного співтовариства".
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас