Соціальне житло в Україні не будується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соціальне житло в Україні не будується

Нерухомість
281
Соціальне житло в Україні не будується, заявив в ефірі ток-шоу “Київський форум” на КДРТРК народний депутат від БЮТ, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і ЖКГ і регіональної політики Юрій Сербін.
На думку депутата, причиною цього є брак коштів, землі і недосконалість нормативної бази.
У свою чергу, депутат Київради від Блоку Черновецького Алла Шлапак відзначила, що претендувати на соціальне житло може лише сім'я з доходом менше 900 гривень на людину. На її думку, таких людей в Києві “небагато”. Краща ситуація в столиці з будівництвом доступного житла, коли частину вартості нерухомості бере на себе міський або державний бюджет, відзначила вона.
За словами голови правління АТ ХК “Київміськбуд” Михайла Голиці, вже до кінця року в Києві буде здано в експлуатацію два будинки за програмою 50/50.
“Це житло буде на Троєщині, 26-й мікрорайон, два будинки пускові цього року. Пускові першого кварталу 2011 року - на вулиці Сергія Лазо, в провулку Моторному і на Позняках. Вартість - від 3100 гривень до 4700 гривень за метр в будинках, які задаються в експлуатацію вже цього року”, - сказав він.
Як відзначила автор і ведуча “Київського форуму” Рена Назарова, залишається незрозумілою позиція заступника голови КМДА Олександра Мещерякова, який займається житловими проблемами в Києві. “Чиновник на ефір прийти відмовився, а прес-служба відповіла, що він зараз взагалі не дуже спілкується з пресою”, - сказала вона.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас