У економіку США віллють додаткову порцію доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У економіку США віллють додаткову порцію доларів

Казна та Політика
5755
З тим, що господарство Америки вимагає подальшої стимуляції, погоджуються більшість членів регулятора. Детальний план і суму чергового фінансового вливання, чиновники обговорять на засіданні друго-третього листопада.
"Очевидно, економіка США потребує додаткової підтримки. Перше, що ми зробили, це прийняли рішення утримати облікову ставку на рівні нуль - двадцять п'ять сотих відсотка. Показник залишатися низьким, поки ми не засвідчимо ознак економічного зростання", - говорить Бен Бернанке, глава ФРС США.
З початку року американський Федрезерв вже придбав облігацій і іпотечних паперів на 1,7 трильйона доларів. Щоб впоратися з наслідками економічного спаду. За прогнозами аналітиків, обсяг нової програми купівлі облігацій складе в середньому від п'ятисот мільярдів до трильйона умовних одиниць. У керівництві фінустанови називати цифри поки не квапляться. "Остаточного обсягу нової програми стимулів поки нема. Проте, я сподіваюся, що всі тричі подумають, перш ніж встановлювати остаточну суму. Ми не хочемо витрачати гроші марно. Краще рухатися маленькими кроками. Ніж відразу визначитися з довгостроковою програмою", - говорить Бен Бернанке, глава ФРС США.
Деякі експерти підкреслюють: вірогідність чергової хвилі економічної рецесії в США дуже висока. І Федрезерв це ретельно приховує і зволікає з додатковим пакетом стимулів. На думку фахівців, так фінансисти намагаються добитися зростання інфляційних чекань в країні. І змусити населення Америки витрачати більше коштів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас