НБУ підтримає гривню інтервенціями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ підтримає гривню інтервенціями

Валюта
1787
Національний банк України після тижневої перерви оголосив про готовність відновити валютні інтервенції на міжбанківському ринку і оголосив свої котирування для доларів США і європейської валюти.
На сторінці НБУ в Рейтер сказано, що центральний банк готовий продавати долари по курсу 7,9420 гривень за $1 в порівнянні з 7,9425/$1 минулого вівторка.
Курс купівлі в банків доларів становить 7,9099 гривень за $1 в порівнянні з 7,91/$1 минулого тижня.
Крім того, центральний банк вперше за багато місяців виставив котирування для євро: на продаж - 11,0679 гривень за 1 євро, на купівлю - 11,0233 гривень.
За словами дилерів, до оголошення НБУ продавці доларів котирували його на рівні, близькому до 7,95, намагаючись добитися згоди покупців на зростання американської валюти.
"Все спокійно, поки нікуди особливо ми не рухаємося. Враховуючи, що Нацбанк зробив оголошення, може небагато і просядемо. Цілком можливо, що долар піде вниз", - сказав один з учасників торгів.
"Як показує практика, Нацбанк минулого разу нікого не ображав, задовольняв всі заявки банків, які потребували доларів", - додав він.
Минулого вівторка НБУ продав на міжбанківському ринку понад $100 мільйонів.
Основним покупцем доларів у кінці вересня і на початку жовтня традиційно виступав держхолдинг Нафтогаз, який потребує валюти для оплати газу, що імпортується з РФ, в перший тиждень кожного місяця. В кінці минулого тижня Нафтогаз повідомив, що заплатив за вересневий імпорт $715 мільйонів.
Учасники торгів говорять, що попит на долари перевищує пропозицію і ніхто не продаватиме НБУ долари по курсу 7,9099/$1
"За такою ціною йому банки навряд чи продаватимуть долари, на ринку швидше продадуть значно дорожче", - сказав дилер.
Оператори ринку також говорять, що на українському міжбанку практично відсутні котирування і операції з європейською валютою і тому складно визначити, навіщо НБУ котирує євро.
"Може, якийсь банк має потребу продати або купити євро, але на ринку котирувань немає. Може, Нацбанк чисто візуально дав орієнтир", - сказав дилер банку з іноземним капіталом.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас